Tilbake

Prosjekter og satsingsområder for barn og unge

Midtre Gauldal kommune er en del av nettverket Gauldalsregionen. I dette nettverket er det et etablert samarbeid med nabokommunene i Gauldalregionen, statsforvalteren og tilknyttede universitet og høyskoler.

Med bakgrunn i kommunens kartlegging av kompetansebehov og vedtatte kompetanseplaner i tillegg til statlige satsinger på kompetanseområder organiseres kompetanseheving.

Nettverket er inndelt i tre deler, DEKOM (desentralisert kompetanseutvikling) som består av kompetansehevingspakker til skolepersonell, REKOM (regional kompetanseutvikling) som består av kompetansehevingspakker til barnehagepersonell og kompetanseløftet som består av kompetanseheving i PP-tjenestene.

Tilsvarende samarbeid er Midtre Gauldal barnevernstjeneste og helsestasjonen en del av.

Kunnskapsgrunnlaget i Midtre Gauldal kommune er blant annet bygd på BTI kartleggingen som ble gjennomført høsten 2020. Den ga kommunen et godt bilde på hvilke områder det må vektlegges kompetanseheving på, både generelt for kommunen og på tjenestenivå. Grunnlaget utgjøres også av informasjon fra Ungdataundersøkelsene, KOSTRA nøkkeltall, Kommunebarometeret for kommunen samt oppvekst- og folkehelseprofil (2020).

Midtre Gauldal kommune startet i 2017 en satsing på lederutvikling. Vi har en klar oppfatning av at lederutvikling er viktig for tjenesteyting, både i kvalitet og omfang. God ledelse er av avgjørende betydning for å skape gode koordinerte, helhetlige tjenester til alle aldersgrupper. Satsingen pågår fortsatt.

Tjenestestøtteprogrammet (BUFdir) i barnevernstjenesten bidrar til å heve kvaliteten på tjenesten styrking av fag- og forvaltingskompetanse


ABSOLUTT-programmet

ABSOLUTT – oppvekstprogram i regi av KS. Utviklingsprogrammet skal bidra til at folkevalgte, administrasjon og ulike aktører i kommuneorganisasjonen og lokalsamfunnet sammen utvikler kompetanse om handlingsrom, roller og ansvar for barn og unges utdanning og oppvekst.

Kulturprosjekt 3.0

Kulturprosjektet 3,0. Hovedmålet for prosjektet er å gjøre kulturtilbudet i kommunen tilgjengelig for alle innbyggere uansett bosted. Skape bevissthet om kulturens verdi som katalysator for folkehelse og gode levekår. Videreutvikle kulturtilbudet i alle deler av kommunen som grunnlag for trivsel og bolyst.

I prosjektets innsatsområder: 1. Transport/mobilitet 2.Ungdomsklubb 3. Kulturskolen og samarbeid med grunnskole og SFO.

Kultur 3.0 innebærer å ta på alvor tenkingen om at “kulturen er limet” i samfunnet vårt, og å utforske hva som må til for at kultur/kulturelle aktiviteter enda mer enn i dag kan være virkningsfulle tiltak i folkehelsearbeidet.

Styrk Midtre Gauldal

“Styrk Midtre Gauldal” – et familieprosjekt NAV deltar i med fokus på helhetlig oppfølging av barnefamilier.

Trygge hjem

“Trygge Hjem” – et prosjekt NAV har i samarbeid med enhet for eiendom og kommunalteknikk, barnevern, helsestasjon m.fl. Målet er å bidra til at familier med lav inntekt og som deltar i prosjektet skal sikres et varig og godt botilbud enten ved å leie eller eie.

Drømmedagene/Jobblyst

“Drømmedagene/JobbLyst” – et samarbeidsprosjekt mellom NAV Midtre Gauldal, Midtre Gauldal ASVO AS og psykisk helsetjeneste. Målet er å få ungdommer/unge voksne som står langt unna arbeidslivet i aktivitet og dermed øke muligheten for å komme i jobb eller utdanning.

Full av kunnskap

FULL av kunnskap og gode holdninger – et prosjekt om ungdom og alkohol i Midtre Gauldal 2019-2025

Program for folkehelsearbeid i Trøndelag 2017-2023. Prosjektet retter seg mot barn og unges foreldre/foresatte.

Ungdata-undersøkelsen i Midtre Gauldal viser at flere av ungdommer har hatt ubehagelige opplevelser i forbindelse med alkohol og at mange ungdommer i Midtre Gauldal kommune drikker alkohol i tidlig alder.

Dette prosjektet har som mål å skape endring av holdninger og sosial aksept knyttet til ungdom og rus i Midtre Gauldal kommune.
Videre skal prosjektet bidra til at rusforebygging, med utsatt alkoholdebut som mål, gjøres på en mer strukturert måte, og at det settes i system og blir kunnskapsbasert.

Dette er et prosjekt i «Program for folkehelsearbeid i Trøndelag 2017-2023». De overordnede temaene i programmet er psykisk helse og rusforebyggende arbeid blant barn og unge. Kompetansesenter Rus (KoRus) Midt-Norge bistår prosjektet i Midtre Gauldal.