Samhandlingsmodellen til Midtre Gauldal kommune er utviklet for å synliggjøre hvordan vi jobber for å sikre at alle barn og unge i kommunen har noen som ser de og kan hjelpe de når noe oppleves vanskelig.

Samhandlingsmodellen inneholder en handlingsveileder som bygger på den nasjonale satsingen Bedre Tverrfaglig Innsats BTI. I samarbeid med kommunens ungdomsråd og elevråd ble Bedre Tanker Sammen (BTS) navnet vi valgte å bruke. For det er nettopp det samhandlingsmodellen og handlingsmodellen handler om, et system som skal sikre at alle gode tanker kan jobbe sammen for å sikre at utsatte barn og unge får riktig hjelp til riktig tid.

Midtre Gauldal kommune har valgt at modellen skal favne alle, ikke bare barn og unge, men også deres familier som det er knyttet bekymring eller risiko til. Modellen skal og favne de ansatte i kommunen som skal yte tjenester til barne, unge og deres familier sikre så godt samarbeid og samhandling som mulig, uansett hvilken bygd du bor i, hvilken skole eller barnehage du hører til eller hvilken tjeneste du jobber i.

I samhandlingsmodellen finner du blant annet hvordan planer, rutiner, møtearenaer og tiltak på de ulike nivåene i kommunen bidrar til å sikre at riktig hjelp kommer til riktig tid.

Videre hjelper modellen kommunen i arbeidet med å:

  • Utvikle verktøyene vi har for å bli oppmerksomme på og følge opp barn og familier som har behov for hjelp
  • Styrke det tverrfaglige samarbeidet på tvers av tjenester og nivå
  • Øke kunnskapen til våre ansatte i arbeidet med utsatte barn
  • Styrke brukermedvirkningen til barn og foresatte

Samhandlingsmodellen er bygd opp slik at den synliggjør ansvar, rutiner, verktøy og planer for tre ulike organisasjonsnivå i kommunen.: kommunenivå, tjenestenivå, individnivå

Handlingsveilederen finner du ved å trykke her.

Samhandlingsmodellen vil være under stadig redigering for å holde den oppdatert på de nyeste og mest relevante dokumentene til en hver tid.